• HEM
  • Mäster Claes
    • Fribergs Gamla Lanthandel
  • NYHETER
  • TJÄNSTER
    • TRÄDGÅRDSSKÖTSEL
    • LANDSKAPSVÅRD & DJURUTHYRNING
    • CATERING
    • BLOMDEKORATION
    • FEST & BRÖLLOP
    • KONSULTATION & KURSER
  • REFERENSER
  • Kontakt
  • PRESSARKIV
  • HEM
  • Mäster Claes
    • Fribergs Gamla Lanthandel
  • NYHETER
  • TJÄNSTER
    • TRÄDGÅRDSSKÖTSEL
    • LANDSKAPSVÅRD & DJURUTHYRNING
    • CATERING
    • BLOMDEKORATION
    • FEST & BRÖLLOP
    • KONSULTATION & KURSER
  • REFERENSER
  • Kontakt
  • PRESSARKIV

Claes matblogg

11/5/2020

0 Comments

 
Fläskfilé - 10  maj 
Ikväll stekt fläskfilé med stekt nypotatis, sockerärtor och portvinsstuvade champinjoner som sås.

Isterband - 9 maj 
Ikväll skulle jag ha haft stekt fläsk men det blev en av mina favoriträtter istället. Småländska isterband med dillstuvad potatis och inlagda rödbetor.
Bild
Bild

Stekt majskyckling med murkelsås - 8 maj 
Idag sprang jag på stenmurklor som jag förvällt 3 gånger i rikligt med vatten sedan hackad Charlottenlök som jag stekt på svag värme med de fint hackade stenmurklorna, på med grädde, lite buljong, salt, en nypa nymalen vitpeppar, en sås som slår alla såser. Till det majskycklingfilé, marinerad i olja, vitlök, basilika och steks på medelvarm temperatur, kokt delikatesspotatis, kokta smörslungade färska morötter.

Kålpudding - 7 maj
Ikväll en hederlig kålpudding med klassiska tillbehör.
Bild

Slottstek - 4 maj
Idag så blev det en slottsstek på ungnöt från min egen fjällkobesättning. Till det, små kokta färskpotatisar, en himmelsk gräddsås med massa smör som monterats ned. Hemkokta lingon och en sallad på tomat, paprika, gröna ärtor, vitlök och rödlök samt några stänk god olivolja
och en nypa havssalt.
Bild

Persiljejärpar - 1 Maj
Dagens middag blir persiljejärpar på kalvfärs, pressgurka, gräddsås, potatis, och svartvinbärsgele. Dessert rabarberkompott, lättvispad grädde och mandelbiskvier.
Bild
Bild

Strömmingsflundra - 29 april 
Ikväll blev det strömmingsflundror, rårivna morötter, potatismos och lingonsylt.
Bild

Biff Stroganoff - 28 april 
Ikväll blev det biff stroganoff, med pasta.

Entrecote - 27 april
Ikväll stekt Entrecote på kalv, hemgjord pommes, tomatsallad och hemgjord bearnaisesås.
Bild

Tortellini - 26 april 
Ikväll blev det Tortellini a la panna
Bild
Bild

Pepparrotkött - 23 april
Ikväll serveras pepparrotskött på kalv, potatis, och smörslungade morötter.
Bild

Stekt fläsk - 21 april 
Ikväll serveras knaperstekt fläsk med löksås, kokt potatis, lingon, liten tomat och vitlökssallad och saltgurka.
Bild

Kalvfilé - 20 april
Idag blev det i all enkelhet,
stekt kalvfilé med murkelsås, med härlig potatisstomp med färsk basilika, olivolja, smörstekt lök, en liten tomatsallad med rödlök och ett stänk av Biancolilla xtra Virgin olivolja.
Bild
Bild

Mormor Agdas pannbiff - 18 april
 Ikväll blir det mormor Agdas pannbiffs recept. Dom blir himmelskt goda, till det serveras potatis, gräddsås, lingon, pressgurka, smörstekta lökringar och liten tomatsallad.
Bild

Kalkonbröst - 15 april 
Ikväll helstekt kalkonbröst, gräddsås, pressgurka, lingonsylt, och små ugnstekta potatiskulor. Dessert Iskall rabarbersoppa, vaniljglass och mandelbiskvier.
Kommentar:
Jag har inget recept jag lagar aldrig efter recept mer än när jag försöker baka. Ca 1kg rabarber skär i bitar lägg i kastrull häll på vatten som täcker och lite till socker men inte för mycket och inte för lite smaka er fram. Koka upp låt koka några minuter är det mycket vattnigt brukar jag blanda i lite potatismjöl ta inte för mycket då blir det kräm ? ställ in i kylskåp servera med glass.
Bild
Bild
Bild

Laxpudding - 14 april 
Ikväll blir det en lax pudding av resterna från påskens gravade lax. Till det, skirat smör, citronklyftor och en enkel sallad.
Bild

Majskycklingfilé i kokosmjölk - 13 april 
Ikväll blir det en gryta på majskycklingfile, som ska koka i kokosmjölk. Till det ris och sallad.

Claes bakar hålkakor - 12 april 
Vaknade tidigt och bor man ensam så kan man göra som
​man vill. Här blev det hålkaksbakning påskdagen.
Nu frukost med nybakat bröd.
Bild
Bild

Påskmat - 8 april
I dessa tider måste man göra lite påskmat även om det bara är till en själv. ? Jag har gjort köttbullar, lagt in sillen
(i går) stekt strömmingsflundror lagt in i ättikslag,
​och gravat lax. 
Bild
Bild
Bild
Bild

Falukorv - 3 april 
Fredagskväll, vad passar inte bättre än ugnsstekt falukorv med cheddarost, skivade tomater, lök och senapstäcke.
​Med mandelpotatismos och sallad behöver det inte vara märkvärdigare än så, men himmelskt gott.
Bild

Dillkött - 2 april 
Ikväll dillkött på kalv med färskpotatis och kokta morötter.
Bild
Bild
0 Comments

    Skribent

    Claes inspirerar med sin matlagning och dukning. Väl bekomme!

    Arkiv

    Maj 2020

    Kategorier

    Alla

    RSS-flöde

Adress Kuskvillan, Skeppsta Bruk, 646 95 Björnlunda
​Email claes(at)masterclaes.se
För kontakt skicka SMS till Mobil 0731-56 18 22 
 Facebook Mäster-Claes
​© Mäster Claes 2011
  MÄSTER CLAES
  • HEM
  • Mäster Claes
    • Fribergs Gamla Lanthandel
  • NYHETER
  • TJÄNSTER
    • TRÄDGÅRDSSKÖTSEL
    • LANDSKAPSVÅRD & DJURUTHYRNING
    • CATERING
    • BLOMDEKORATION
    • FEST & BRÖLLOP
    • KONSULTATION & KURSER
  • REFERENSER
  • Kontakt
  • PRESSARKIV
  • HEM
  • Mäster Claes
    • Fribergs Gamla Lanthandel
  • NYHETER
  • TJÄNSTER
    • TRÄDGÅRDSSKÖTSEL
    • LANDSKAPSVÅRD & DJURUTHYRNING
    • CATERING
    • BLOMDEKORATION
    • FEST & BRÖLLOP
    • KONSULTATION & KURSER
  • REFERENSER
  • Kontakt
  • PRESSARKIV