Fläskfilé - 10 maj
Ikväll stekt fläskfilé med stekt nypotatis, sockerärtor och portvinsstuvade champinjoner som sås.
Isterband - 9 maj
Ikväll skulle jag ha haft stekt fläsk men det blev en av mina favoriträtter istället. Småländska isterband med dillstuvad potatis och inlagda rödbetor.
Stekt majskyckling med murkelsås - 8 maj
Idag sprang jag på stenmurklor som jag förvällt 3 gånger i rikligt med vatten sedan hackad Charlottenlök som jag stekt på svag värme med de fint hackade stenmurklorna, på med grädde, lite buljong, salt, en nypa nymalen vitpeppar, en sås som slår alla såser. Till det majskycklingfilé, marinerad i olja, vitlök, basilika och steks på medelvarm temperatur, kokt delikatesspotatis, kokta smörslungade färska morötter.
Kålpudding - 7 maj
Ikväll en hederlig kålpudding med klassiska tillbehör.
Slottstek - 4 maj
Idag så blev det en slottsstek på ungnöt från min egen fjällkobesättning. Till det, små kokta färskpotatisar, en himmelsk gräddsås med massa smör som monterats ned. Hemkokta lingon och en sallad på tomat, paprika, gröna ärtor, vitlök och rödlök samt några stänk god olivolja och en nypa havssalt.
Persiljejärpar - 1 Maj
Dagens middag blir persiljejärpar på kalvfärs, pressgurka, gräddsås, potatis, och svartvinbärsgele. Dessert rabarberkompott, lättvispad grädde och mandelbiskvier.
Strömmingsflundra - 29 april
Ikväll blev det strömmingsflundror, rårivna morötter, potatismos och lingonsylt.
Biff Stroganoff - 28 april
Ikväll blev det biff stroganoff, med pasta.
Entrecote - 27 april
Ikväll stekt Entrecote på kalv, hemgjord pommes, tomatsallad och hemgjord bearnaisesås.
Tortellini - 26 april
Ikväll blev det Tortellini a la panna
Pepparrotkött - 23 april
Ikväll serveras pepparrotskött på kalv, potatis, och smörslungade morötter.
Stekt fläsk - 21 april
Ikväll serveras knaperstekt fläsk med löksås, kokt potatis, lingon, liten tomat och vitlökssallad och saltgurka.
Kalvfilé - 20 april
Idag blev det i all enkelhet, stekt kalvfilé med murkelsås, med härlig potatisstomp med färsk basilika, olivolja, smörstekt lök, en liten tomatsallad med rödlök och ett stänk av Biancolilla xtra Virgin olivolja.
Mormor Agdas pannbiff - 18 april
Ikväll blir det mormor Agdas pannbiffs recept. Dom blir himmelskt goda, till det serveras potatis, gräddsås, lingon, pressgurka, smörstekta lökringar och liten tomatsallad.
Kalkonbröst - 15 april
Ikväll helstekt kalkonbröst, gräddsås, pressgurka, lingonsylt, och små ugnstekta potatiskulor. Dessert Iskall rabarbersoppa, vaniljglass och mandelbiskvier. Kommentar: Jag har inget recept jag lagar aldrig efter recept mer än när jag försöker baka. Ca 1kg rabarber skär i bitar lägg i kastrull häll på vatten som täcker och lite till socker men inte för mycket och inte för lite smaka er fram. Koka upp låt koka några minuter är det mycket vattnigt brukar jag blanda i lite potatismjöl ta inte för mycket då blir det kräm ? ställ in i kylskåp servera med glass.
Laxpudding - 14 april
Ikväll blir det en lax pudding av resterna från påskens gravade lax. Till det, skirat smör, citronklyftor och en enkel sallad.
Majskycklingfilé i kokosmjölk - 13 april
Ikväll blir det en gryta på majskycklingfile, som ska koka i kokosmjölk. Till det ris och sallad.
Claes bakar hålkakor - 12 april
Vaknade tidigt och bor man ensam så kan man göra som man vill. Här blev det hålkaksbakning påskdagen. Nu frukost med nybakat bröd.
Påskmat - 8 april
I dessa tider måste man göra lite påskmat även om det bara är till en själv. ? Jag har gjort köttbullar, lagt in sillen (i går) stekt strömmingsflundror lagt in i ättikslag, och gravat lax.
Falukorv - 3 april
Fredagskväll, vad passar inte bättre än ugnsstekt falukorv med cheddarost, skivade tomater, lök och senapstäcke. Med mandelpotatismos och sallad behöver det inte vara märkvärdigare än så, men himmelskt gott.
Dillkött - 2 april
Ikväll dillkött på kalv med färskpotatis och kokta morötter.
1 Comment
|